Közeleg a lecsendesedés ideje. Kevesebb napfény, borús nappalok, hideg éjszakák, szomorkás eső, kint hideg bent meleg. Csak a vastag zoknid az ami hozzád simul. Jó döntés volt felvenni, azt kapod tőle, amit vártál. Gondosan választottad másik nyolcvan eladó pár közül. Pont méret. Az alapanyag jó minőségű. Nincs orrvarrás. Miért is lenne?! Szükségtelen, hiszen nem szétvagdosott darabokból összetákolt holmi. Egyszerű, tiszta, pihe-puha, harmonikus színű. Szó sincs exotikus pálmafákat és mélykék vizű tenger ígéretét hirdető vékony műszálra nyomtatott mintáról. Nem az volt a vásárlás célja, hogy egy épp elérhetetlen nyaralást ígérgessen. Semmi fenszi dizájn, csak egy, a mindennapokban jól működő alapdarab. Jó választás volt, tökéletesen illik rád és azt kapod, amire valóban szükséged van.

Nemes egyszerűséggel ott van, melenget és a rideg világ fájó valóságában számíthatsz rá. Egy zokni. Élettelen tárgy. Magányodban mégis többet kapsz, mint attól aki a társadnak nevezi magát, még sincs veled. Ha melletted ül és talán a kezedet is fogja, mégsem kapcsolódik hozzád. Elképzelni sem tudja, hogy a zokni boltban mennyi lehetőség kínálkozik. Nem tudja ki vagy, mire vágysz.

Egyszerűen nem is érdekli, csak a teremtmény, akit belőled formált. Addig vagy fontos számára, amíg egyetértesz vele. Bizonyítékként kezel, aki alátámasztja a tettei, döntései jogosságát, csupán hitelesíted őt saját maga és a világ előtt. Keserű, mérgezett levegő lengi körül, az örök elégedetlenség húsbavágó fájdalmával tipor a porba, mint minden baj okozóját. Akár szavak nélkül képes kétségek között tartani és megnyomorítani, majd szembesíteni az emberi ronccsal, amit benned lát. Kiszívja az életerőd használ és a földre hajít, mint egy pár koszos zoknit…

Ismerős?

Olvastad már?