Nárcisztikus személyiségű ember mellett gyakran azt sem tudod ki vagy már valójában. Választási helyzetekeben mi az ami neked tetszik vagy éppenséggel nem. Már saját véleményt őszintén megfogalmazni is kihívást jelenthet. Állandó alkalmazkodás vagy keserű gondolatokkal magányosan eltültött órák teszik ki a mindennapokat. Ha dicséretet kapsz, ha valami pozitív dolog történik, esetleg sikerélmény kerül szóba, az egyetlen alkalommal sem rólad szól. Mint egy gyökerét vesztett fa, állsz ingatagon és magányosan. Nagyon ügyelve arra, hogy ezt senki észre ne vegye, de a teher a tied. Neked kell napról napra megbírkoznod a kisebbrendűség érzetével, az ürességgel. Ha hagyod. Mert nem volt ez mindig így! Az életerő ott volt benned mindig is. Csupán ezt most valaki más használja fel helyetted.

Emlékszel még egykori önmagadra? Arra a reménnyel teli emberre aki, tudott önfeledt nevetni. Akire visszamosolygott a tükör, akit barátok vettek körül és hitt magában. Ne feledd, ez az ember még most is te vagy! És a te kezedben van a lehetőség, hogy visszaszerezd az önbizalmadat. Ő biztosan nem fogja megtenni helyetted.

Első lépésként mindennap tégy meg magadért valami kis apróságot, ami építi a gondolataidat. Nem kell engedélyt kérned vagy beszámolnod róla senkinek, ha nem akarsz, egyszerűen csak csináld. Következetesen, napról napra, hónapról hónapra vezess róla naplót. Az idő így is, úgy is elmegy, akkor miért ne használhatnád a magad örömére?! Ezekhez nagyszerű ötleteket és egy szuper kidolgozott online coaching programot találhatsz itt. Próbálj meg kapcsolódni másokhoz. Keressd mások társaságát. Bizonyítsd be magadnak, hogy többre vagy képes!

Tégy magadért, szerezd vissza az életed!

Mert megérdemled a boldogságot.

Olvastad már?

  • Nőnap a nárcisztikus párjakéntNőnap a nárcisztikus párjaként Mit is ünnepeltünk most? Volt valami ünnep?!Ooo igen, világszerete megemlékeztek arról, […]
  • Nárcisztikus hálóbanNárcisztikus hálóban Amikor a másik felednek hitt ember finom szövésű áttetsző selyem védőhálót tart alád, […]
  • Függő viszonyFüggő viszony Sokat hallottunk már arról, hogy milyen sivár és felszínes érzelmeket kaphatunk egy […]