Egy nárcisztikus kapcsolatból kilépni óriási vállalás. De hidd el, minden fájdalmat és belefektetett energiát megér az, hogy visszakapd a szabadságod! Szabadság az, ha lehet és fel is vállalhatod a másoktól független véleményed, döntéseket hozhatsz a saját értékrendednek megfelelően. Olyan keretek között élheted az életed, amikkel maximálisan egyetértesz, rugalmasan alakíthatod annak megfelően, ahogy TE látod jónak. Ezeket lépésről lépésre kialakíthatod.

Az út nem egyszerű. Kétségtelen, hogy küzdelmes, de megvan hozzá az erőd! Gondolj csak arra mennyi mindent viselsz el a nárcisztikus kapcsolatodban. Ki az aki fenntartja a látszatot a külvilág – és saját maga előtt, hogy minden békésen és rendben van veletek? Ki cipeli a hátán az egészet? Ki az aki naponta azon dolgozik, hogy a maró kritikát megelőzve tökéletes körülményeket alakítson ki? Te bizony, te vagy az! Megérdemled, hogy végre aszerint mozgasd a szálakat, ami a javadat és nyugalmadat szolgálja. Az erődet fektesd ezúttal a saját jólétedbe!

Tervezz és azután cselekedj! Alapozd meg a függetlenséged. Legyen egy terv, ami mentén elindulhatsz. Az úton, ahol újjáépíted magad, szükséged lesz anyagi és bizalmi bázisra, amiből töltekezhetsz. A nárcisztikus társ ezektől módszeresen távoltartott, most viszont keresd meg ezeket a szálakat, erősítsd meg, sződd újra, ha kell és keresd a lehetőségeket, hogy újakat teremts.

Minden nappal közelebb kerülsz ahhoz, hogy önálló és magadba vetett hittel teli ember legyél újra. Kitartó vagy, ezt már többszörösen bizonyítottad. Mint mindenkinek, neked is jár a szabadság, most végre bizonyítsd be ezt is!

Olvastad már?