Cuki arc, kedves mosoly, friss muffin illat. Beragyogod a teret. És ő olyan hálás érte. Köszöni, hogy vagy neki. Úszol a boldogságban, és ekkor mégcsak fel sem merül benned, hogy mekkora súlya van ennek a mondatnak. Te nem neki vagy! Önmagadért vagy! Szívesen adsz magadból, mert úgy érzed, hogy megérdemli és ez helyén való mindaddig amíg nem érzed kényszernek, csakhogy egy kis szeretmorzsát kapj az asztal széléről.

Frissen mosott ruhák, összehajtogatva, szépen sorakoznak a szekrényben. Annyira szereti, hogy ilyen házias vagy és rendet tartasz. Természetesen. De ez nem jelenti azt, hogy ez a legfőbb erényed. Ennél nagyobb volumenű dolgokra is képes vagy. Talán még szívesen is megcsináltad, mert szereted ha rend van körülötted, de attól, hogy dícséretben részesített, még nem jelenti azt, hogy te erre vagy hivatott. El tudnád képzelni, hogy egy-egy alkalommal könyvet olvasol helyette, csak a kikapcsolódás öröméért? Vajon akkor is te vagy a legtutibb nő, ha vár még a konyhában a mosogatásra az edénykupac egy darabig?

Családi programról sietős rohanás ügyfelekhez, és utána egy-két ismerőshöz. Igazi színfolt vagy, az ő kis büszkesége, mert olyan jó megjelenni veled, mindenkit elbűvölsz – hangzik az újabb dícséret. Sokat időzni persze sehol sem tudtuk, felületes bájolgás, célirányos hozzállás. Feltűnt már, hogy ez csak az ő érdekit szolgálja és mindig csak az ő családjával, ismerőseivel zajlik így? Amikor a te famíliádon és barátaidon van a sor, olykor mintha szótlan lenne kissé, máskor pedig helyetted is beszél. Minden esetben talál valami okot, ami miatt elégedetlen és amikor ketten vagytok ezt nem is titkolja. Vagy csak rendszerint egyszerűen akad valami dolga, ami miatt nem tud ottlenni veled. Ezek az emberek ismernek, szeretnek téged, őket nem tudja általad megfogni, ő pedig nem tud kapcsolódni hozzájuk. Nem mellesleg, észrevétlenül egyre kevesebb az ilyen alkalom, mert ha te elmész, utána valami “bünti” van. Szótlanság, szeretetmegvonás, mi a baj? Semmi….

Filmnézés, becézgetőn érinted, öledbe hajtha a fejét és szorosabban az simul hozzád. Érzed az örömét, a kapcsolódást. Egyetlen simításban képes vagy átadni a szeretedet. Olyan jó vagy vele, ennyire kedves még soha, senki sem volt vele. Hahó! Vészcsengő! Még soha senki sem volt vele önzetlenül kedves?! Ez vagy nem igaz vagy gyorsan gondold át, hogyan tudná ezt később viszonozni neked, ha nincs ilyen irányú ismerete. Könnyen lehet, hogy akarattal megpróbálja majd, de szeretetet sajnos nem tudja belevinni, mert ezt ismeretlen számára. Ugye tudod, hogy ettől a pillanattól máris egyoldalúvá válik a dolog.

Próbálj meg figyelni a részletekre, talán most még ártatlan kis apróságnak tűnik, de ha kicsit megróbálsz más szemmel nézni az eseményekre, láthatod, hogy a dicséret valóban téged méltat vagy csupán az ő érdekeit szolgálja.

Olvastad már?